Aktiviti - Aktiviti PBPM

PBPM menjalankan agenda kebajikan ahli dan prihatin terhadap masalah yang di hadapi telah menyampaikan pelbagai bentuk bantuan antaranya:

readmore_b

Asas & Tujuan:

Persatuan ini adalah sebuah pertubuhan yang progresif, berjuang menurut lunas Undang-Undang Negara dan prinsip demokrasi yang diamalkan bagi tujuan menghasilkan cita-cita dan aspirasi Ahli, Rakyat, dan Negara.

readmore_o

Sejarah Penubuhan:

Melalui beberapa rundingan dan sokongan kerajaan maka, pada 16 Disember 1972, wujudlah sebuah persatuan dinamakan PERSATUAN BEKAS POLIS PENCEN DAN BEKAS-BEKAS POLIS MALAYSIA

readmore_g

Waktu Sekarang

Statistik Laman Web

OS : Linux k
PHP : 5.2.17
MySQL : 5.5.45-cll
Masa : 05:53
Caching : Disabled
GZip : Disabled
Content View Hits : 296149

Pengumuman.!!

PDF Cetak Emel
Tabung Prihatin PBPM

  • Orang ramai, syarikat swasta dan agensi-agensi kerajaan adalah digalakkan menghulurkan sumbangan melalui PBPM bagi tujuan disalurkankepada ahli-ahli yang memerlukan.
  • Bentuk sumbangan adalah meliputi kewangan, kerusi roda, tongkat, alat-alat bantuan perubatan dan lain-lain yang sesuai.
  • Sumbangan orang ramai akan disalurkan kepada ahli-ahli dan keluarga yang daif, bantuan pendidikan, bantuan bencana, ahli-ahli yang cacat dan sebagainya.
  • Segala sumbangan dikecualikan dari cukai melalui GN1400 warta kerajaan Malaysia 1973.
  • Kepada yang bermurah hati, sumbangan kewangan cek berpalang boleh dialamatkan kepada Persatuan Bekas Polis Malaysia ataupun melalui MAYBANK Tabung Prihatin PBPM( 514020400960 ) atau hubungi:

    Setiausaha Agung PBPM - En. Mohd Hanafiah  : +6017-297 0667
    Pengurus Tabung Kebajikan  - En. Tan Ken (Sam)  : +6017-374 7722

Terima kasih.


 

Pautan Pantas